dummy_tekstpic
Varen

Met een boot kunt u prachtige tochten maken over de kilometers goed bevaarbare sloten van veen-weidegebied. Je laten varen kan natuurlijk ook. Met een rondvaart per vlet of electrische fluisterboot komt u op de mooiste plekjes van de Eilandspolder. Deze maken vaak onderdeel uit van een dagarrangement. De plaatselijke VVV’s geven u graag informatie over de vele mogelijkheden.

Vaarroutes Eilandspolder
Vanaf diverse locaties kunt u een kano of (fluister)boot huren. U krijgt dan een kaart mee met alle mogelijke routes. In de Eilandspolder bevinden zich de volgende gemarkeerde vaarroutes: Eendenroute, Gruttoroute, Kievitroute, Lepelaarroute.

Download hier de gratis kaart met vaarroutes.

Daarnaast zijn er mogelijkheden voor een boottocht met gids. (zie: excursies en boottochten). Maar ook met uw eigen boot bent u welkom. Denkt u er wel om dat u vaart door een beschermd, maar kwetsbaar natuur- en stiltegebied!!!

Twee tips voor een dagje "op stap met een bootje":

Waterrijk Land van Leeghwater
Een suggestieve route met wandelen en (er)varen
Deze route laat u kennismaken met waterrijk Land van Leeghwater. U begint de route met een wandeling door De Rijp om met name het unieke verhaal van de strijd tegen het water te leren kennen. Vervolgens verkent u, per kano, roeiboot of fluisterboot, het prachtige waterrijke landschap, het unieke vaargebied 'De Eilandspolder'.

 waterrijk_land_van_leeghwater.jpg (3.5 K)

Het (H)eerlijk Land van Leeghwater

Een suggestieve route met varen, proeven en fietsen.
Op de fiets en varend ontdekt u het (h)eerlijke Land van Leeghwater. U begint de route met een vaartocht met een fluisterboot door een uniek vaargebied, de Eilandspolder met haar talloze sloten en oude land. U krijgt een picknickmand mee gevuld met heerlijke streekgerechten. U vervolgt uw tocht per fiets, met behulp van het fietsroutenetwerk. U brengt onder andere een bezoek aan een landwinkel en een biologisch-dynamische boerderij.
 het_(h)eerlijke_land_van_leeghwater.jpg (3.8 K)