dummy_tekstpic
Fietsen

Het Land van Leeghwater leent zich bij uitstek voor het maken van mooie fietstochten vanuit Alkmaar, Purmerend en omgeving. Er zijn verschillende fietstochten uitgezet, zowel voor de sportieve als voor de recreatieve fietser. Ook zijn er diverse excursies mogelijk en/of kunt u hier fietsen huren. De plaatselijke VVV’s geven u graag informatie over de vele mogelijkheden.
Zelf een route samenstellen is mogelijk met het fietsknooppuntennetwerk en de fietsrouteplanner. Deze planner rekent gelijk het verwachte te verbranden kilocalorieen voor u uit.

Leeghwaterroute
Tijdens de Leeghwaterroute staat de geschiedenis van de 17e eeuwse droogmakerijen centraal. U beleeft de schoonheid en grootsheid van De Schermer en het Werelderfgoed De Beemster. Ook komt u langs het We-relderfgoed De Stelling van Amsterdam, bezoekt u het geboortedorp van Jan Leeghwater (De Rijp), de molens, de stolpboerderijen en nog veel meer.

De Leeghwaterroute is 47 km lang. Een routebeschrijving is verkrijgbaar via de VVV-winkels.

 voorkant_leeghwaterroute.jpg (5.6 K)

Haring- en Henneproute
De route kent geen specifiek begin of eindpunt, zodat u overal kunt instappen. Tekst- en beeldpanelen langs de route (in alle dorpen) geven u verdere informatie. De panelen zijn voorzien van aparte, korte teksten die ook kinderen zeer zullen aanspreken.

Onderweg zijn er op diverse locaties kleine exposities ingericht, meestal begeleid door een aantrekkelijke audiovisuele presentatie, in bijzondere monumenten zoals, de Grote Kerk van Schermerhorn, de Noordeinder Vermaning en in De Rijp: Het Walhuis, de Waag (Raadhuis), Hervormde Kerk en Museum In 't Houten Huys.

Gids voor de Eilandspolder (herdruk 2010)
Landschap Noord Holland en Staatsbosbeheer hebben in hun Gids voor de Eilandspolder (Frans Buissink) diverse fietsroutes opgenomen. Deze gids geeft ook een boeiende indruk van de natuurwaarden en de geschiedenis van Eilandspolder. De gids is verkrijgbaar bij VVV Graft-De Rijp. De onderstaande fietsroutes zijn ook digitaal beschikbaar:
Fietsroute Om de Oost, Fietsroute Om de West, Fietsroute Om de Zuid, Fietsroute Rondom de Eilandspolder.

 

 voorkant_haring_en_henneproute_nl_klein.jpg (4.5 K)

NIEUW !!!
6 x UIT! Fietsen in het Land van Leeghwater

Een routeboekje met 6 routes van ca. 35 km door het Land van Leeghwater. Met beschrijving en kaartje op 1 pagina. Geen verhalen: gewoon fietsen. Verkrijgbaar bij de Museummolen, VVV Graft-De Rijp en VVV Beemster.

 

Het (H)eerlijk Land van Leeghwater
Een suggestieve route met varen, proeven en fietsen

Op de fiets en varend ontdekt u het (h)eerlijke Land van Leeghwater. U begint de route met een vaartocht met een fluisterboot door een uniek vaargebied, de Eilandspolder met haar talloze sloten en oude land. U krijgt een picknickmand mee gevuld met heerlijke streekgerechten. U vervolgt uw tocht per fiets, met behulp van het fietsroutenetwerk. U brengt onder andere een bezoek aan een landwinkel en een biologisch-dynamische boerderij.
 

het_(h)eerlijke_land_van_leeghwater.jpg (3.8 K)


Ontdek Het Land van Leeghwater
Een suggestieve route met fietsen, beleving en kennis opdoen

Op de fiets ontdekt u het Lanzd van Leeghwater, met behulp van het fietsroutenetwerk. De route gaat door leuke dorpjes; zoals Grootschermer en Middenbeemster en door de prachtige polders. U kunt onderweg interessante musea bezoeken zoals; de Museum Molen en Museum Betje Wolff. Gedurende de fietsroute komt u langs leuke horecagelegenheden, waar u even op adem kunt komen. Beleef en ontdek het Land van Leeghwater!

 

 ontdek_het_land_van_leeghwater.jpg (4.3 K)

Het Land van Leeghwater voor Kinderen
Een spelroute voor kinderen vol verrassingen, spannende ontdekkingen en lekkere dingen

Je gaat nu een route op de fiets rijden die over de bodem van de drooggemalen meren gaat, spannend hè! De route zit vol verrassingen, spannende en lekkere dingen. Wat dacht je van een spannende zoektocht, leuk varen, lekkere pannenkoeken eten en een Oud-Hollands snoepwinkeltje bezoeken? Klinkt leuk toch! Veel plezier.

 het_land_van_leeghwater_voor_kinderen.jpg (4.2 K)

ION oplaadpunten
Het elektrische vervoersmiddel maakt in Nederland een enorme groei door.  De vele voordelen van elektrische ondersteuning worden door steeds meer mensen gewaardeerd. In de loop der tijd zijn er door heel Nederland ION oplaadpunten geopend in samenwerking met de horeca. Ziet u bovenstaande afbeelding bij restaurant of café? Doe er uw voordeel mee! Uw ION kunt u bij deze punten opladen. De fiets aan de elektriciteit wanneer u een kopje koffie drinkt of een lunch nuttigt. Daarna kunt u beide weer bijgetankt op pad!


ion_oplaadpunt_01.jpg (4.1 K)

Wilt u meer informatie over de exacte locaties van een ION oplaadpunt? Kijkt u dan eens op de volgende sites:


Goede reis!