dummy_tekstpic
Dagarrangementen in het Land van Leeghwater

 

Kijk ook op de pagina excursies, voor een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden.

Busreizen
Ook zijn er touring-organisaties, die busreizen naar het Land van Leeghwater organiseren:
- Bakreizen: De Schermer op zijn best (bustour vanuit regio Alkmaar)
- Lindbergh: Alkmaar, kaasmarkt en molens (bustour vanuit Amsterdam)
- Bus-idee: Diverse musea en andere bezienswaardigenheden te bezoeken met georganiseerde busreizen. Deelnemers o.a. Beemsterwijngaard, de Museummolen en Bianca's.

Dagje De Rijp.nl 
Een website met alle arrangementen in en rond het dorp De Rijp op een rij. Zoals wandelen, fietsen, varen, dorpswandeling (NIEUW DE TIJDMACHINE met mp3 speler) en diverse musea. Voor gezinnen, verjaardagen, scholen, bedrijven etc.

Trap en Hap
Het Kleinste Winkeltje van Bram en Aagie heeft een aantal bijzondere fiets- en wandelroutes. De arrangementen hebben allen 1 ding gemeen: het draait om fietsen of wandelen en tussendoor ......... heerlijk eten ! 

Varen in de Eilandspolder: Vaar en Hap !
Voor groepen vanaf 10 pers. is het mogelijk de prachtige Eilandspolder te bezoeken per boot. U vaart 1,5 / 2,5 of 4 uur lang met een ouderwetse schuit en wordt voor de afvaart standaard verwend met een kopje koffie/thee en heerlijk gebak. De schipper leidt u de weg langs authentieke dorpjes en door sloten met prachtig uitzicht. Zie de website www.bramenaagie.nl voor het volledige overzicht aan mogelijkheden.

Uitjes met een echte molen
Een bezoek aan de Museummolen kan ook als onderdeel van een arrangement.

Parels in de Eilandspolder
Een vaartocht in de Eilandspolder met vertrek vanaf het Kleinste huisje van Schermerhorn, een ontvangst in de Grote Kerk, een bezoek aan het Kleinste Huisje en een rondvaart van een uur met de fluisterboot.

Klootschieten bij Les Deux Ponts
Les Deux Ponts mogelijkheden voor groepen vanaf 8 personen om te gaan klootschieten op een parcours van 3,5 kilometer langs een ecologische dijk van de Beetskoogkade in Oudendijk.  Na afloop bestaat er de mogelijkheid om een zomerse barbecue te bestellen (minimaal 20 personen). Een eeuwenoud Achterhoeks spel op recreatieve manier gespeeld.

Laaglanders
Arrangementen in het Nationaal Landschap Laag Holland.

Leuke dag weg in De Beemster
Een site met allemaal mogelijkheden in De Beemster.

Workshop aardewerk, keramiek of glaskunst
Altijd al eens willen “kleien” samen met vriendinnen, vrienden, collega’s, zussen, schoonzussen, zwagers, sportmaatjes enz.? Een gezellige dag met koffie, iets lekkers, een heerlijke lunch en napraten onder het genot van een glaasje? Galerie de Eilandspolder biedt de gelegenheid om aardewerk, keramiek en glaskunst te komen bezichtigen en tevens het volgen van workshops van één of anderhalve dag.

Kassen en teelt uit grootvaderstijd
Camping en Tuinderij Welgelegen laat de jeugd kennis maken met kassen en teelt uit grootvaderstijd doormiddel van een rondleiding. Er is te zien hoe ziekten en plagen biologisch worden bestreden. Tevens is er een winkeltje waar milieubewust geteelde groenten te koop zijn.

Sneeuwklokjes- en narcissenarrangement
Onder de bomen rondom de stolpboerderij van de familie Dekker in Oterleek groeien in de maand februari verschillende soorten sneeuwklokjes. Eind maart, begin april bloeien de zeldzame historische narcissen op het veld erachter. Tijdens een dagarrangement kunt u hier met volle teugen van genieten.